keskiviikko, 21 joulukuu 2016 20:07

ruustinnan juhlasalaatti

Joulun juhlapöydän salaatti on näyttävä ja maukas. Siinä on suolaista ja makeaa sopivassa suhteessa. Juhlasalaatissa tummalehtinen ruustinna saa kylkeensä pippurisen rucolan. Makunautinnon kruunaavat paahdetut ja kevyesti suolatut saksanpähkinät, ranskalainen valkohomejuusto ja loraus vaahterasiirappia. 
sunnuntai, 14 elokuu 2016 19:26

Grillattu kana ja välimerellinen salaatti

Grillattu kana tuhdistaa ja tuo protskua runsaasti yrttejä sisältävään välimerelliseen salaatiin. Herkälle vatsalle sopivaan kanamarinadiin tulee mahtava maku tuoreesta inkivääristä, kurkumasta ja intialaisesta mausteseoksesta garam masalasta. 
Arkinen salaatti piristää enemmän, kun raaka-aineet asettelee kauniisti lautaselle. Poimi elinvoimaa kasviksista, appelsiineista ja mustaherukkajauheeseen tehdystä vinaigretesta.
torstai, 26 helmikuu 2015 12:37

Leipäjuusto-ananassalaatti ja sitruunakastike

Tässä salaatissa maistuvat leipäjuusto, grillattu ananas ja kookosöljyllä sävytetty makeankirpakka sitruunakastike. Tiedätkö muuten, miksi ranskalaiset naiset eivät liho?
tiistai, 03 maaliskuu 2015 11:56

Cosmopolitan-perunasalaatti

Turkkilaiseen jogurttiin tehty perunasalaatti maistuu raikkaalta Cosmopolitan-salaatinlehden päällä. Perunasalaatista saa proteiinipitoisemman, kun paloittelee sekaan leipäjuustoa.
keskiviikko, 01 huhtikuu 2015 10:15

Pestopastasalaatti

Tässä itsetehdyssä pestossa on normaalia enemmän tuoreita yrttejä. Sen sijaan pestossa ei ole herkkää vatsaa ärsyttävää valkosipulia. Peston pähkinäinen maku tulee mantelilastuista. FODMAP-keittioni testituotteena Urtekramin luontaisesti gluteeniton, luomutäysjyväriisijauhosta valmistettu fusilli.
Uunissa haudutettu seesamilohi saa uuden aromin kirpeänmakeasta puolukka-balsamicosta. Nauti lohi vaihteeksi värikkään kiivisalaatin ja raikkaan sitruuna-jogurttikastikkeen kanssa.